Archives for

24.10. – Međunarodni dan UN

Maturanti šibenske gimnazije obilježili su 75. obljetnicu UN-a. Svi maturantu sudjelovali su u kvizu znanja “Koliko znamo o UN?” i postigli zavidne rezultate. Najbolji su i nagrađeni, a to su: Klara Bilić (4.c), Lucijana Živković (4.a) i Hana Samardžić (4.e). Učenice Hana Samardžić i Lucija Mikulandra izradile su prigodne plakate.

18. listopada – svjetski Dan kravate

Učenici  3.b, 4.c i 4.f Gimnazije Antuna Vrančića, uz mentorstvo prof. Jasminke Paić su raznim aktivnostima obilježili svjetski Dan kravate. U nastavku pogledajte izložbu fotografija i film.

Natječaj za srednjoškolske stipendije u Ujedinjenoj Kraljevini

Forum za slobodu odgoja u suradnji s organizacijom „Headmasters’ and Headmistresses’ Conference“ iz Ujedinjene Kraljevine objavljuje natječaj za srednjoškolske stipendije za školsku godinu 2021./2022. Učenicama i učenicima koji/e osvoje stipendiju pružit će se prilika pohađati škole iz HMC mreže koje se nalaze po cijeloj Ujedinjenoj Kraljevino.

Natječaj je otvoren od ponedjeljka 21. rujna, a prijave se primaju do 16. studenoga 2020. godine. Učenici i roditelji sve informacije mogu pronaći u Programskoj knjižici.

Na natječaj se mogu prijaviti učenice i učenici koji u aktualnoj školskoj godini pohađaju drugi razred srednje škole, te ispunjavaju ostale uvjete popisane i opisane u Programskoj knjižici.

Ovaj program stipendija je odlična prilika da učenici ili učenice dožive školovanje koje je različito nego u Hrvatskoj, da se osamostale i da steknu jednu vrijedno životno iskustvo.

Molimo roditelje, te učenike i učenice da detaljno pročitaju Programsku knjižicu s obzirom na trenutnu situaciju koja je zatekla cijeli svijet zbog epidemije COVID-19 kao i zbog izlaska Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije.

Dan grada – sv. Mihovil


U utorak, 29. rujna 2020. slavimo Dan grada Šibenika i njegovog zaštitnika sv. Mihovila. Toga dana neće biti nastave.

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar 2020.

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove godine organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Natjecanje će se održati od 9. do 13. studenoga na CARNET-ovom sustavu uz obavezno korištenje AAI@EduHr tj. korisničkih računa @skole.hr

Sudjelovanje je za sve učenike, učitelje i škole u potpunosti besplatno.

Molimo sve zainteresirane učenike da se prethodno jave profesoricama informatike.
Više o samom natjecanju pročitajte na sljedećem linku.

Virtualni eTwinnig projekt Mysterious Cyphers

Učenici 2.A razreda naše škole, zajedno sa svojom profesoricom matematike Loranom Antunac, uključili su se u virtualni eTwinnig projekt Mysterious Cyphers.

U sklopu projekta će proučiti različite metode kriptografije te će zajedno s učenicima drugih država i škola izmjenjivati šifrirane poruke te će osmisliti i vlastitu metodu šifriranja. U projekt su uključeni vršnjaci iz Turske, Slovačke, Švedske, Francuske, Španjolske, Češke, Srbije, Poljske, Litve i Francuske Gvajane.

Projekt “Rujanski rat 1991.”


U Gimnaziji Antuna Vrančića običaj je da da se svake godine obilježi Dan sjećanja na Rujanski rat. Cilj nam je da se taj važan događaj približi učenicima u svrhu razvijanja humanosti, domoljublja, formiranja pravilnog stava prema Domovinskom ratu i žrtvama rata.

Zbog trenutne situacije, za naš projekt “Rujanski rat 1991.” nije bilo moguće organizirati tribinu u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.

Umjesto toga, maturantice Lucija Zekanović (4.c), Lucija Gojčeta (4.d) i Anja Čvrljak (4.d) su se potrudile i izradile plakate i film na temu Rujanski rat.

Dani mobilnosti i edukacije: 10. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu

Pridruži nam se na BHV Education prvom online sajmu školovanja u inozemstvu gdje ćete imati priliku sudjelovati u zanimljivim panelima na temu studiranja u Nizozemskoj, Danskoj i Italiji koje će voditi predstavnici gostujućih sveučilišta i škola, studenti i polaznici programa te BHV savjetnice.

Pored toga, učenici, studenti i roditelji će imati priliku osobno razgovarati sa svakim predstavnikom fakulteta.

U vremenu kada je svijet sve bliži i dostupniji, današnja generacija Z sve više želi putovati i upoznati nove zemlje, kulture, ljude i u tom procesu osamostaliti se i pripremiti se za svoju buduću karijeru. Izuzetak više nije ni Hrvatska jer prema brojnim istraživanjima rezultati pokazuju da više od 75% Hrvata mlađih od 35 godina zanima školovanje i rad u inozemstvu

Kako je to izgledalo prethodnih godina…

Upute za Google Classroom

Za nastavu na daljinu, organizirali smo virtualne učionice u Google Classroom alatu. Kako biste se mogli priključiti virtualnim učionicama, potrebni su sljedeći koraci koje smo detaljno opisali u UPUTAMA.

Čestitka

Goran Pauk dipl.oec., župan Šibensko-kninske županije uputio je čestitku svim učenicima u našoj županiji povodom početka nove školske godine. Cijelu čestitku pročitajte na sljedećem linku.

Custom Youtube Channel embed plugin