Pegal je gimanzijski školski list koji pod tim nazivom počinje izlaziti 2003. godine i do sada je obilježavao sve važne školske događaje i pratio naše učenike na različitim državnim, međunarodni i europskim događanjima.

Na zahtjev naše ravnateljice htjeli smo vam na jedan sažet način izdvojiti najvažnije Pegline članke počevši od 2003. god do danas. Tako vam pružamo uvid u tadašnje generacije, njihovu odjeću, modu, razmišljanja, stajališta koja su se podosta promjenila.

Ovim činom također nastojimo popularizirati Peglu i zainteresirati što veći broj učenika koji bi željeli postati djelom pegline redakcije pod vodstvom Mile Kundajce, prof. Pružili smo vam uvid u početke organizacija Antuna, Vrane  i ostalih manifestacija koje su danas sastavim dijelom svake školske godine.

Nadamo se da ćete uživati u kronološkom pregledu Pegle i da ćete se priključiti  našoj redakciji.

Ivana Morić, 3A

ZADNJE VIJESTI

Lidrano 2013

I ove je godine naša škola bila uspješna u jezičnom stvaralaštvu. Državna smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva Lidrano 2013. održala se od 9. do 11. 4. u Primoštenu. Na…
Više

Predstavljen novi broj Pegle

Sinoć je u Gradskoj knjižnici predstavljen novi broj Pegle, časopisa Gimnazije Antuna Vrančića.Časopis su prezentirale Dora Bumber i Martina Žic, urednica i njena zamjenica, predstavivši publici niz tema i događanja…
Više