U petak, 27. svibnja 2022. u HNK-u Šibenik, održan je 18. Antun, svečana manifestacija kojom Gimnazija Antuna Vrančića slavi Dan škole i dodjeljuje nagrade najboljim profesorima i učenicima. Kazalište je bilo popunjeno do zadnjeg mjesta, a kako i ne bi kada smo nakon dvije godine pauze svi željno iščekivali vidjeti program koji su grupa učenika te njihove profesorice Žana Antunac i Antonija Arambašić-Bilan pripremali zadnja dva mjeseca.

Kroz cijeli program vodili su nas učenici Lovre Paić, Marta Jurić te profesorice Antonija Arambašić-Bilan i Marijana Cvitanović koja je na kraju večeri sve očarala svojim pjevačkim sposobnostima.

Plesna skupina Sjene oduševila nas je svojim nastupom, a plesni ritam pratio nas je čitavu večer jer su učenici i nastavnici plesali uz glazbu od pedesetih pa sve do glazbe današnjice.

Kako Gimnaziju pohađaju i brojni učenici Glazbene škole Ivana Lukačića, imali smo priliku poslušati kvartet. Klapa Gimnazijalke izvela je pjesme Cetina i Smijem se, a nastupili su i pobjednici Vrane 2022. – grupa Jedno te isto.

Nagrada za životno djelo pripala je Josipu Paiću, profesoru fizike i bivšem ravnatelju Gimnazije, a Antun za poznatog učenika Gimnazije uručen je prof.dr.sc. Draganu Ljutiću, rektoru Sveučilišta u Splitu.

Predstavljen je film o aktivnostima škole i učenicima pozvanim na državna natjecanja koji su izradili učenici Tino Jurlin i Daniel Batinić iz 3.a razreda, koji su omogućili i live stream iz kazališta.

Gost večeri bio je Jure Brkljača, a kao i svako godine Antun je humanitarnog karaktera te je sav prihod od prodaje ulaznica doniran za liječenje djevojčice Petre Kursan.

Pobjednici Antuna 2022 su:

1. NAJUČENIK PRVIH RAZREDA:  Luka Popović, 1.a             

2. NAJUČENIK DRUGIH RAZREDA:   Luka Sunara, 2.a

3. NAJUČENIK TREĆIH RAZREDA:  Lovre Baus, 3.e             

4. NAJUČENIK ČETVRTIH RAZREDA: Bartol Mandić Baranović, 4.b

5. NAJDOPRINOS U PRIRODNIM ZNANOSTIMA:   Petra Grubišić, 2.a                                               

6. NAJDOPRINOS U DRUŠTVENIM ZNANOSTIMA: Petar Nakić, 2.a

7. NAJDOPRINOS U IZVANNASTAVNIM  AKTIVNOSTIMA:   

Petra Lena Skelin, 4.a, Marijeta Dugopoljac, 3.a, Lana Horvat, 3.e, Bartol Mandić Baranović, 4.b – Vrana

8. NAJZASLUŽNIJI PROF. ZA JAVNU I KULTURNU DJELATNOST ŠKOLE: Bojana Oreb, prof.

9. NAJSPORTAŠ:  muška odbojkaška ekipa                             

10. NAJSPORTAŠICA: ženska odbojkaška ekipa  

11.NAJPROFESOR:  Bojana Oreb, prof. fizike

Čestitamo svim dobitnicima, a do sljedećeg Antuna uživajte u fotogaleriji učenice Marijete Jolić.

ZADNJE VIJESTI

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI O DRŽAVNOJ MATURI – FOTOGALERIJA

20. srpnja 2022. se u našoj školi održala svečana podjela svjedodžbi o državnoj maturi. Maturantima, prisutnim djelatnicima i nekolicini roditelja na početku se obratio ravnatelj Zoran Smolić izrazivši zadovoljstvo rezultatima te uputio čestitke maturantima na uspjehu. Tim se riječima pridružila i nastavnica Žaneta Zaninović, ispitna koordinatorica, istaknuvši pritom učenike koji su s odličnim uspjehom položili…
Više

Odličan uspjeh naših učenika na Državnoj maturi 2022.

Iskrene čestitke učenicima koji su iz svih obveznih predmeta koje su polagali na državnoj maturi dobili ocjenu odličan:Karađole Antonija, 4aKaran Donna, 4aŠarac Kristijan, 4aMilković Katarina, 4cGrgurin Bruna, 4dVuković Patricija, 4eČestitke učeniku Perica Vici, 4a koji je riješio test iz matematike na A razini 100%.
Više

Gimnazija Antuna Vrančića na 5.mjestu najboljih gimnazija u državi

Prema rezultatima Državne mature 2021. godine Gimnazija Antuna Vrančića nalazi se na 5. mjestu najboljih gimnazija u našoj državi. Učenici su postigli prosjek 4,30. Bravo svima, a s nestrpljenjem iščekujemo i rezultate ovogodišne mature! https://mok.hr/vijesti/item/35423-po-uspjehu-svojih-ucenika-na-drzavnoj-maturi-sibenska-gimnazija-antuna-vrancica-na-5-je-mjestu-medu-30-najboljih-hrvatskih-gimnazi
Više