Od 28. veljače do 30. svibnja provodio se pilot tečaj na platformi https://academy.europa.eu/ u kojem je sudjelovalo 50-ak učitelja i nastavnika iz Europe. Cilj tečaja bio je informirati učitelje o akcijskom istraživanju te ih osposobiti za provođenje takve vrste istraživanja u svom radu.

Akcijsko istraživanje je vrsta istraživanja koja učiteljima i nastavnicima pomaže unaprijediti vlastitu praksu. Za razliku od tradicionalnog istraživanja, ovakvu vrstu istraživanja provode sami nastavnici, u svojem razredu, najčešće uz pomoć kritičkih prijatelja, istražujući efikasne načine rješavanja konkretnog problema s kojim se susreću u radu. Problem može biti disciplina u nekom razredu, mogu biti slabiji rezultati učenika, nedostatak učeničke motivacije za učenjem i sl.

Tako se tijekom mjesec dana, od 15. ožujka do 15. travnja 2022. provelo akcijsko istraživanje u nastavi fizike u 2. f razredu kako bi se ispitao utjecaj primjene igrifikacije na povećanje učeničke motivacije za sudjelovanjem u aktivnostima na nastavi te na poboljšanje vještina rješavanja problema. Rezultati su nedvosmisleno pokazali da se motivacija i učenička aktivnost povećava korištenjem elemenata igrifikacije, no utjecaj na poboljšanje rješavanja problema nije ostvaren.

Detaljan opis aktivnosti, način prikupljanja podataka te dobivene rezultate možete pročitati u prilogu. Izvještaj je napisan na engleskom jeziku.

Preuzmi izvještaj

Autor: Bojana Oreb, prof.

ZADNJE VIJESTI

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI O DRŽAVNOJ MATURI – FOTOGALERIJA

20. srpnja 2022. se u našoj školi održala svečana podjela svjedodžbi o državnoj maturi. Maturantima, prisutnim djelatnicima i nekolicini roditelja na početku se obratio ravnatelj Zoran Smolić izrazivši zadovoljstvo rezultatima te uputio čestitke maturantima na uspjehu. Tim se riječima pridružila i nastavnica Žaneta Zaninović, ispitna koordinatorica, istaknuvši pritom učenike koji su s odličnim uspjehom položili…
Više

Odličan uspjeh naših učenika na Državnoj maturi 2022.

Iskrene čestitke učenicima koji su iz svih obveznih predmeta koje su polagali na državnoj maturi dobili ocjenu odličan:Karađole Antonija, 4aKaran Donna, 4aŠarac Kristijan, 4aMilković Katarina, 4cGrgurin Bruna, 4dVuković Patricija, 4eČestitke učeniku Perica Vici, 4a koji je riješio test iz matematike na A razini 100%.
Više

Gimnazija Antuna Vrančića na 5.mjestu najboljih gimnazija u državi

Prema rezultatima Državne mature 2021. godine Gimnazija Antuna Vrančića nalazi se na 5. mjestu najboljih gimnazija u našoj državi. Učenici su postigli prosjek 4,30. Bravo svima, a s nestrpljenjem iščekujemo i rezultate ovogodišne mature! https://mok.hr/vijesti/item/35423-po-uspjehu-svojih-ucenika-na-drzavnoj-maturi-sibenska-gimnazija-antuna-vrancica-na-5-je-mjestu-medu-30-najboljih-hrvatskih-gimnazi
Više