U Šibeniku se 8.-11. ožujka 2023. u Kući umjetnosti Arsen po prvi puta održao Giffoni Film Festival, najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade. U okviru projekta Italia Experience – “Talijanska kinematografija u svijetu”, Giffoni Film Festival je odabrao Šibenik kao grad u koji donosi nekoliko talijanskih igranih, dokumentarnih i kratkih filmova za mladu publiku – učenicima osnovnih i srednjih škola. Giffoni već godinama okuplja mlade diljem svijeta kroz univerzalni jezik kinematografije, gdje se upoznaju sa stvaranjem filma. ????Kako je Šibenik festivalski grad, u Giffoniju vjeruju da će i njihov festival upravo ovdje zaživjeti! Paralelno s programom u Arsenu odvijala se i radionica pod mentorstvom Giffonijevih edukatora koja je s 20-tak giffonera iz osnovnih i srednjih škola, među kojima i naša učenica Petra Vatavuk (2.c) Učili su o tehnikama snimanja i snimili kratki film o odnosu mladih i grada Šibenika.
U četvrtak, 9.ožujka 2023., naši gimnazijalci s profesoricama Frankom Maričić Bujas, Sandrom Mihelčić i Jadrankom Goleš imali priliku pogledati talijanski komični film ‘Ciao, professore’ gdje su mogli naučiti specifičnosti juga Italije, od načina života, mentaliteta, obrazovanja pa sve do dijalekta.

ZADNJE VIJESTI

Dan otvorenih vrata

U srijedu, 27.3.2024. smo u našoj školi organizirali Dan otvorenih vrata kako bi Gimnaziju Antuna Vrančića predstavili svim budućim srednjoškolcima pred kojima je važna odluka o odabiru i upis u željenu srednju školu. Bogat program pripremili su nastavnici zajedno sa svojim učenicima koji su prezentirali školu i programe koje Gimnazija nudi. Kroz mnogobrojne radionice, prezentacije…
Više

Županijsko natjecanje iz fizike

Na županijskom Natjecanju iz fizike održanom u Drnišu, učenici naše škole su osvojili prva mjesta u sve četiri kategorije. Prvo mjesto u kategoriji prvih razreda osvojio je Luka Popović (1.r), drugih razreda Borna Potnar (2.r), trećih Marko Ježina (3.r), a četvrtih Petra Grubišić (4.r).Učeniku prvog razreda, Luki Popoviću, za 1 je bod pobjegao plasman na…
Više

Prva mjesta na Županijskom natjecanju iz geografije

Na održanom Županijskom natjecanju iz geografije (22.3.2024.,petak) sva četiri naša učenika su odnijela prva mjesta u svim kategorijama za srednje škole. Čestitamo Tonki Desanić(1.r), Gušti Cukrovu (2.r), Marku Obersnelu (3.r) i Lovri Šaniću (4.r).Čestitamo i ostalim učenicima te njihovim mentorima Hrvoju Grbešiću i Emilu Matuši na sudjelovanju.
Više