Student ste ili profesor? Želite stjecati nova znanja ili unaprijediti postojeća? Želite koristiti najnoviji softver? Imate ideju za mobilnu, mrežnu ili desktop aplikaciju? – Upoznajte DreamSpark!

Što je DreamSpark?

DreamSpark je Microsoftov program koji učenicima i profesorima nudi besplatan softver (dizajnerske i razvojne alate) kako bi isti mogli stjecati nova znanja i vještine. S DreamSparkom imate mogućnost izgraditi dobre temelje za izgradnju i razvoj IT karijere.

Ipak, prije nego pristupite DreamSparku nužno je da potvrdite svoj status učenika ili profesora, a tome vam služi Carnet korisnički račun. Status se provjerava samo prilikom registracije i onda jednom godišnje prilikom upisa u višu godinu studija.

Za pristup DreamSparku potrebni su vam:

  • Računalo s OS Windows, pristup internetu, internetski preglednik (npr. Internet Explorer)
  • Carnet korisnički podaci
  • Proizvoljna adresa elektronske pošte (npr. Outlook.com)

Za sve koji se brinu o tajnosti svojih podataka, podataka o školi/fakultetu ili tajnosti podataka učenika, ovdje možete pronaći Microsoftovu izjavu o privatnosti korisnika. Kako biste u potpunosti poštivali zakon, uvjete korištenja možete pročitati ovdje.

Napominjemo da su sve aplikacije koje se nalaze u programu DreamSpark potpuno besplatne i legalne. Dakle, nije riječ o probnim verzijama ili verzijama s određenim ograničenjima, već o gotovim alatima jednakim onima na policama trgovina. Alate smijete koristiti samo u obrazovne svrhe, odnosno ne smijete napraviti aplikaciju pomoću Visual Studia i prodati ju, no možete ju drugim korisnicima darovati za korištenje.

Važno je spomenuti da je s mrežne stranice moguće preuzeti samo jednu kopiju aplikacije i instalirati ju na svoje osobno računalo. Nakon što ste aplikaciju aktivirali na svom računalu, nije ju moguće ponovno aktivirati na nekom drugom računalu.

Preporucujemo vam da pogledate slijedece knjige, alate… itd.

58_3Microsoft Virtual Academy (MVA) nudi online Microsoft predavanja pružena od strane stručnjaka koji će vam pomoći  neprestano učiti o tehnologiji, sa stotinama predmeta, u 11 različitih jezika.

04_1.jpgMicrosoft Visual Studio je integrirano razvojno okruženje (IDE) iz Microsofta.Koristi se za razvoj konzole i grafičkog korisničkog sučelja aplikacije, zajedno s Windows Forms ili WPF aplikacija, web stranice, web aplikacije i web uslugama.
28_1.jpgPomoću Microsoft Mathematics 4 riješi jednadžbe korak-po-korak, a također dobivaj veće razumijevanje temeljnih pojmova algebre, trigonometrije, fizike, kemije i informatike.
30_1.jpgRobotika 4 (Microsoft RDS) je Windows okruženje za akademske i hobi programere da im se pomogne lako stvoriti robotske aplikacije u širokom rasponu hardvera.S RDS-om možete:

  •      Komunicirati s robotima pomoću Windows ili web-based korisničkog sučelja. Možete udaljeno nadgledati i kontrolirati robota pomoću HTML i JavaScript  web aplikacija.
  •      Iskoristite Visual programski jezik (VPL), koji vam omogućuje da stvorite program pomoću drag-and-drop.
  •      Dobiva početno brza Referentna platforma dizajna, što vam omogućuje da definiraju minimalni skup sastavnih dijelova i povezanih softverskih usluga.
  •      Koristite 3D fizičku vizualnu simulaciju okoliša (VSE) za izradu aplikacija bez hardvera.
  •      Koristite do četiri Kinect senzora  putem Kinect za Windows SDK.

e-knjige

60_3Preuzimite besplatne profesionalne e-knjige koje će vas naučiti programirati moderne aplikacije, održavati windows servere … itd.

Neke knjige koje mi preporučamo su:

0753.Brockschmidt_second-preview_thumb_763BAEBF     6558.9780735643352x_thumb_6E9D86B6      5700.9780735693913f_thumb_3EA0B9CB

 

ZADNJE VIJESTI

Neispravno prikazivanje web stranice

Dragi učenici i svi posjetitelji gav.hr, ispricavamo se zbog nedostupnosti i neispravnog prikazivanja web stranice gav.hr tijekom proteklih nekoliko dana. Imali smo tehnicke poteskoce uzrokovane pronadenim sigurnosnim propustom. Takoder vas obavještavamo da postoji mogućnost nedostupnosti novijih vijesti. Hvala na razumjevanju, GAV WEB TEAM
Više

Nauci programirati

Code.org je neprofitna zaklada posvećena rastućem obrazovanjau računalnog programiranja. Njihovi ciljevi su: Širenje riječi koja postoji u svijetu o nestašici računalnih programera, i da je puno lakše naučiti programirati nego što mislite. Izgradnja autoritativne baze podataka o svim programskim školama Njihova vizija je da svaki student u svakoj školi ima priliku naučiti kako programirati. Vjeruju…
Više

Android aplikacija

Svi korisnici Android smartphoneova od sada imaju priliku isprobati besplatnu aplikaciju Gimnazije Antuna Vrančića. Aplikacija omogućuje lagan pristup svim najvažnijim vijestima veznaim za školu. Aplikacija je još u razvojnom stadiju, te je nemožete skinuti sa Google Playa, ali možete sa gav.hr web stranice. Svim korisnicma Android smarthphonea ce se automatski pojaviti opcija za skidanje aplikacije.…
Više