Online natjecanje Best in English

Pedesetak srednjih škola iz Hrvatske među kojima je i Gimnazija Antuna Vrančića sudjelovalo je u online natjecanju iz engleskog jezika koje je održano 30. studenog 2017.

Online natjecanju pristupilo je 48 učenika naše škole, uglavnom učenici trećih i četvrtih razreda te nekoliko učenika drugih razreda. Natjecanje su provodile profesorice Franka Maričić Bujas, Tanja Mikulandra i Kristina Vulin.

Best in English Contest namijenjen je učenicima svih srednjih škola unutar EU i šire. Prošle godine testu je pristupilo 15107 studenata iz 683 škole iz 28 zemalja.

Svake godine  natjecanje organizira Ministarstvo obrazovanja Republike Čehoslovačke s ciljem usporedbe jezičnih znanja i vještina u okviru razina B1, B2 i C1 (Common European Framework of Reference for Languages).

Test se sastoji od provjere gramatike, provjere vještine čitanja i slušanja u maksimalnom trajanju od 60 minuta. Po završetku testa učenici su odmah vidjeli svoj rezultat, a ukupni rezultati  i rang ljestvica bit će objavljeni krajem prosinca na službenim stranicama  Best in English contest http://bestinenglish.org/.  Na taj način učenici će vidjeti kako rangiraju u usporedbi s ostalim učenicima u EU kao i drugim  školama RH.

Po objavi rezultata svi sudionici natjecanja će dobiti Best in English potvrde o natjecanju, a osim toga natječu se individualno i grupno. Zajednički prosjek rezultata deset najboljih učenika činit će rang naše škole, a osobnim rezultatom mogu osvojiti vrijednu nagradu – 2 tjedna jezičnog tečaja pri  European Summer School u Kanadi,  European Summer School jezične tečajeve Czech-us u Pragu te vaučere različitih vrijednosti za iste ljetne škole. 

%d bloggers like this:
Custom Youtube Channel embed plugin