U Gimnaziji Antuna Vrančića održano međunarodno online natjecanje ‘Best in English’

U Gimnaziji Antuna Vrančića održano je međunarodno online natjecanje iz engleskog jezika “Best in English”. Na natjecanju je sudjelovalo 34 učenika trećih i četvrtih razreda GAVa. Online test je održan 30.11. 2018.  i trajao je 60 minuta a bilo je moguće osvojiti maksimalno 122 bodova. Na rezultat utječe i osobno vrijeme rješavanja. Rezultati natjecanja bit će objavljeni na stranicama škole 15.12. 2018.
Natjecanje iz engleskog jezika Best in English važno je već time što je međunarodno a odaziv više od 30 zemalja čini ga stvarno značajnim. Natjecali su se srednjoškolci iz preko 1000 škola. Kako je iz same Češke sudjelovalo oko 340 škola s oko 8000 učenika načinjene su dvije liste rezultata kako bi slika bila objektivnija.

Prošle godine GAV je zauzeo 11. mjesto a prema rezultatima 4. smo škola od 88 prijavljenih hrvatskih škola.

Organizator online natjecanja otvorenog za sve škole u EU i šire, je neprofitna organizacija Institut za razvijanje kompetencija (the Institute for Competencies Development) te dvije češke agencije za promociju kvalitetnog obrazovanja za mlade (student agencies Czech-us v.o.s. and Injoy agency s.r.o.)

Sam test je sastavila praška Međunarodna jezična škola AKCENT (International House Prague language school) s glavnim ciljem da se usporede rezultati među mladima u okviru zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike – ZEROJ (eng.

Common European Framework of Reference for Languages – CEFRL

ili CEF), iz 2001. godine. Naš gimnazijski program predviđa učenje prvog stranog jezika na razini od B1 do B2 sa završnim ispitom na maturi B2 razine. Gledajući šire, vrlo je važno da u različitim zemljama razina B2 bude istog opsega.

Franka Maričić Bujas

Custom Youtube Channel embed plugin