Koncert klape “Gimnazijalke” koji je održan 29. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu, nije bio amaterska školska priredba nego prvorazredni gala koncert koji je pokazao svu raskoš talenta, nadahnuća i rada učenika Gimnazije Antuna Vrančića i njihovih profesora. Najavljen skromno, koncert klape “Gimnazijalke” privukao je brojnu publiku koja je, ako je i došla iz roditeljske ili generacijske solidarnosti, otišla višestruko nagrađena i obogaćena spoznajom što šibenska mladost može i koliko vrijedi.

Prije svega sama klapa “Gimnazijalke”, Tonka Belamarić, Marija Cvitan Gulam, Sara Koljnrekaj, Lucija Marija Bilić, Paula Jelovčić, Marija Vuletić, Ana Reškov, Tea Smolić – Ročak, Lana Plančić i Luca Mikulandra, koju vodi profesorica Lorana Antunac, prezentirala je izvanredne vokalne interpretacije. Njihove izvedbe i tradicionalnih pjesama kao i obrade suvremenih pjesama, skladni su i suptilni glazbeni biseri. Njihov koncert bio je sjajno izbalansiran, a odluka da “Gimnazijalke” pjevaju bez razglasa i bilo kakvih elektroničkih pomagala, cijeli je koncert uzdigla na tako visoku razinu da ga se može nazvati gala koncertom.

Ženska klapa šibenske gimnazije, kojoj pripadaju najveći komplimenti, učinila je još jednu vrijednu gestu. Svoj prostor i vrijeme u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik, podijelila je sa svojim vršnjacima. Nastup Male klape koju je pratio gitarist Luka Ćevid, bio je prava glazbena poslastica, dok su pijanist Tedi Trkulja i violončelistica Nina Lucija Perina svojim kratkim, ali umjetnički uvjerljivim nastupom podigli dvoranu na noge.
Poseban ton gala koncertu klape “Gimnazijalke” dao je šibenski pjesnik Frane Bilić, koji je za ovu prigodu, nakon uvodnih nostalgičnih strofa, poentirao svojom angažiranom poezijom i britkim stihovima koji seciraju hrvatsku sadašnjost. Takvih izborom pokazao je koliko poštuje gimnazijalce i koliko ih cijeni kao buduće intelektualce, a ujedno im je dao do znanja da u njima vidi nosioce promjena i boljih vremena za Hrvatsku.

Koncert klape “Gimnazijalke” bio je kulturni i umjetnički događaj za pamćenje, ali i događaj za kakvima Šibenik vapi kao suha zemlja za kišom.

Napomena: članak je preuzet s portala Šibenik News

Autor članka: Diana Ferić

https://mok.hr/vijesti/item/28212-koncert-klapa-gimnazijalke-bio-je-to-gala-koncert-a-ne-skolska-priredba

ZADNJE VIJESTI

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI O DRŽAVNOJ MATURI – FOTOGALERIJA

20. srpnja 2022. se u našoj školi održala svečana podjela svjedodžbi o državnoj maturi. Maturantima, prisutnim djelatnicima i nekolicini roditelja na početku se obratio ravnatelj Zoran Smolić izrazivši zadovoljstvo rezultatima te uputio čestitke maturantima na uspjehu. Tim se riječima pridružila i nastavnica Žaneta Zaninović, ispitna koordinatorica, istaknuvši pritom učenike koji su s odličnim uspjehom položili…
Više

Odličan uspjeh naših učenika na Državnoj maturi 2022.

Iskrene čestitke učenicima koji su iz svih obveznih predmeta koje su polagali na državnoj maturi dobili ocjenu odličan:Karađole Antonija, 4aKaran Donna, 4aŠarac Kristijan, 4aMilković Katarina, 4cGrgurin Bruna, 4dVuković Patricija, 4eČestitke učeniku Perica Vici, 4a koji je riješio test iz matematike na A razini 100%.
Više

Gimnazija Antuna Vrančića na 5.mjestu najboljih gimnazija u državi

Prema rezultatima Državne mature 2021. godine Gimnazija Antuna Vrančića nalazi se na 5. mjestu najboljih gimnazija u našoj državi. Učenici su postigli prosjek 4,30. Bravo svima, a s nestrpljenjem iščekujemo i rezultate ovogodišne mature! https://mok.hr/vijesti/item/35423-po-uspjehu-svojih-ucenika-na-drzavnoj-maturi-sibenska-gimnazija-antuna-vrancica-na-5-je-mjestu-medu-30-najboljih-hrvatskih-gimnazi
Više