Promocija Pegle

U četvrtak, 14. ožujka, u Gradskoj knjižnici Šibenik, održana je promocija školskog lista Pegla. Mentorica i voditeljica novinarske grupe Ana Višnjić, prof., prisutnima je kratko predstavila ovogodišnji broj školskog lista. Zamisao je bila stvoriti broj koji će odražavati život naše škole, učenika i profesora, te koji ne bi bio pretjerano ozbiljan. Unatoč tome, učenici su se dotakli i ozbiljnih tema poput ekologije, štrajka profesora i predrasuda među učeničkom populacijom. Važno je istaknuti da je velika novost ta da su ove godine, po prvi put otkako izlazi list, učenici sami grafički uredili Peglu. Proces grafičkog uređivanja Pegle nije bio nimalo jednostavan. Ipak, taj dio posla bio je izuzetno zanimljiv i zabavan, a nadasve poučan.

Svoje je dojmove prisutnima prepričala i glavna urednica Petra Maričić, učenica 4.b razreda, koja je vrlo detaljno opisala i predstavila Peglu, rubrike i tekstove. Uz nju, Peglu je predstavila i Laura Galić, učenica 2.c razreda.

Promociju su svojim nastupima obogatili brojni talentirani gimnazijalci: klapa “Gimnazijalke”, Luka Ćevid (gitara), Bernarda Klarin (recitacija) i Lana Plančić (violina).

Custom Youtube Channel embed plugin