Dana 10. lipnja učenici Gimnazije Antuna Vrančića u pratnji Natalije Hobar, prof. i Darije Močić, prof. posjetili su uljaru “Laća” u Skradinskom polju i maslinik u Dubravicama u vlasništvu Hrvatskih šuma. Uz stručno vodstvo gđe Gordane Kožarić-Silov, dipl. ing. agr. i gosp. Marka Dobrića, službenika Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva pri Ministarstvu poljoprivrede, učenici su se upoznali s mnogobrojnim sortama maslna, zaštitom ploda masline, podrezivanjem maslina te samim karakteristikama maslina. U posjetu uljari “Laća” uz stručno vodstvo vlasnika uljare učenici su se upoznali s postupkom prerade maslina i degustacijom raznih vrsta maslinovog ulja.

Cilj posjeta je povezivanje učenika s poljoprivredom. Obrazovna mjera posjeta dio je Sporazuma Gimnazije i Ministarstva poljoprivrede u sklopu Nacionalne strategije Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

ZADNJE VIJESTI

Čestitka

Svim učenicama, učenicima te djelatnicima želimo sretan Božić i Novu 2021. godinu! Nastava u 2. polugodištu počinje 18. siječnja 2021. u jutarnjoj smjeni.
Više

Vrana 2020.

Dok su se svi ostali srednjoškolci već oprostili sa školskom zgradom za ovu kalendarsku godinu, nekolicina gimnazijalaca snimala je prvo virtualno izdanje tradicionalnog glazbenog natjecanja „Vrane“ koja je emitirana u…
Više

Vrana 2020.

S nestrpljenjem iščekujemo premijerno prikazivanje Vrane 2020. u subotu, 19.12.2020. na TV Šibeniku u 21:05!
Više

DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Održano je Državno natjecanje iz geografije u kojem je učenik Kristijan Šarac (prošlogodišnji 2.a) osvojio drugo mjesto u kategoriji drugih razreda srednjih škola (mentor Emil Matuša). Učenik Josip Vrdoljak (prošlogodišnji…
Više