Plastic free island – Za Zlarin bez plastike

Nastavno na odličnu prošlogodišnju suradnju u petak su u našoj školi gostovale volonterke inicijative Za Zlarin bez plastike. U želji da prodube suradnju na temu borbe protiv plastičnog zagađenja mora, ostvarenu prošle školske godine kroz sudjelovanje GAV-a u pripremama instalacije plastičnih artikala za novogodišnju manifestaciju Zorana Lucića Save Our Seas, volonterke su pripremile niz aktivnosti za zainteresirane učenike koje će se odvijati od listopada do travnja sljedeće godine.

Ivana Kordić, jedna od pokretačica inicijative, je nakon kratkog edukativnog filma i razgovora predstavila novogodišnji idejni projekt. Nikolina Kordić, kao predstavnica Grada Šibenika, predstavila je međunarodni projekt C-change najavljujući da su kroz aktivnost Arts and Culture Leading Climate Action in Cities odobrena sredstva za ostvarivanje suradnje dvije osnovne i dvije srednje škole, među kojima je i naša.

U našoj školi organizirat će se sastanak za formiranje grupe zainteresiranih učenika. Voditeljice su učenice Petra Lena Skelin i Lucija Ondrik te profesorica Franka Maričić Bujas.

STAY TUNED !

Custom Youtube Channel embed plugin