Od 28. veljače do 30. svibnja provodio se pilot tečaj na platformi https://academy.europa.eu/ u kojem je sudjelovalo 50-ak učitelja i nastavnika iz Europe. Cilj tečaja bio je informirati učitelje o akcijskom istraživanju te ih osposobiti za provođenje takve vrste istraživanja u svom radu.

Akcijsko istraživanje je vrsta istraživanja koja učiteljima i nastavnicima pomaže unaprijediti vlastitu praksu. Za razliku od tradicionalnog istraživanja, ovakvu vrstu istraživanja provode sami nastavnici, u svojem razredu, najčešće uz pomoć kritičkih prijatelja, istražujući efikasne načine rješavanja konkretnog problema s kojim se susreću u radu. Problem može biti disciplina u nekom razredu, mogu biti slabiji rezultati učenika, nedostatak učeničke motivacije za učenjem i sl.

Tako se tijekom mjesec dana, od 15. ožujka do 15. travnja 2022. provelo akcijsko istraživanje u nastavi fizike u 2. f razredu kako bi se ispitao utjecaj primjene igrifikacije na povećanje učeničke motivacije za sudjelovanjem u aktivnostima na nastavi te na poboljšanje vještina rješavanja problema. Rezultati su nedvosmisleno pokazali da se motivacija i učenička aktivnost povećava korištenjem elemenata igrifikacije, no utjecaj na poboljšanje rješavanja problema nije ostvaren.

Detaljan opis aktivnosti, način prikupljanja podataka te dobivene rezultate možete pročitati u prilogu. Izvještaj je napisan na engleskom jeziku.

Preuzmi izvještaj

Autor: Bojana Oreb, prof.

ZADNJE VIJESTI

Postani policajac/policajka – natječaj za upis u 3. razred srednjoškolskog obrazovanja u šk. god. 2022./2023.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske je 21. lipnja 2022. godine raspisalo natječaj za upis učenika u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u školskoj godini 2022./2023. i to: 100 učenika/učenica za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova RH i 25 učenika/učenica u 3. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa…
Više

Podjela svjedodžbi

Podjela svjedodžbi učenicima 1., 2., i 3. razreda bit će u srijedu, 6. srpnja 2022. prema sljedećem rasporedu: NAPOMENA: Učenici su dužni vratiti posuđene knjige u školsku knjižnicu Učenici su dužni vratiti posuđenu informatičku opremu korištenu za nastavu na daljinu Podjela svjedodžbi nakon dopunskog rada za učenike 1.,2., i 3. razreda bit će u petak…
Više