Od 28. veljače do 30. svibnja provodio se pilot tečaj na platformi https://academy.europa.eu/ u kojem je sudjelovalo 50-ak učitelja i nastavnika iz Europe. Cilj tečaja bio je informirati učitelje o akcijskom istraživanju te ih osposobiti za provođenje takve vrste istraživanja u svom radu.

Akcijsko istraživanje je vrsta istraživanja koja učiteljima i nastavnicima pomaže unaprijediti vlastitu praksu. Za razliku od tradicionalnog istraživanja, ovakvu vrstu istraživanja provode sami nastavnici, u svojem razredu, najčešće uz pomoć kritičkih prijatelja, istražujući efikasne načine rješavanja konkretnog problema s kojim se susreću u radu. Problem može biti disciplina u nekom razredu, mogu biti slabiji rezultati učenika, nedostatak učeničke motivacije za učenjem i sl.

Tako se tijekom mjesec dana, od 15. ožujka do 15. travnja 2022. provelo akcijsko istraživanje u nastavi fizike u 2. f razredu kako bi se ispitao utjecaj primjene igrifikacije na povećanje učeničke motivacije za sudjelovanjem u aktivnostima na nastavi te na poboljšanje vještina rješavanja problema. Rezultati su nedvosmisleno pokazali da se motivacija i učenička aktivnost povećava korištenjem elemenata igrifikacije, no utjecaj na poboljšanje rješavanja problema nije ostvaren.

Detaljan opis aktivnosti, način prikupljanja podataka te dobivene rezultate možete pročitati u prilogu. Izvještaj je napisan na engleskom jeziku.

Preuzmi izvještaj

Autor: Bojana Oreb, prof.

ZADNJE VIJESTI

Posjet Parku prirode Vransko jezero

29. svibnja učenici 1.b, 1.d, 1.e, 2.b, 2.d i 2.e su posjetili Park prirode Vransko jezero u pratnji profesorica iz biologije, Ane Bogadi i Tine Šantić. Napravili su šetnju uz jezero s dalekozorima gdje su mogli vidjeti neke od 265 vrsta ptica koje možemo naći kod jezera. Nakon kratke vožnje, stigli su na vidikovac gdje…
Više

DAN OTVORENIH VRATA

Gimnazija Antuna Vrančića organizira Dan otvorenih vrata za sve buduće srednjoškolce, roditelje i građane. Čeka vas bogat program u srijedu, 7. lipnja od 11 do 13 sati!
Više