Ove godine pokrenuli smo fakultativni predmet Meteorologija i klimatologija kojega pohađa dvadesetak učenika trećih razreda.  

Proučavanje klimatskih i meteoroloških pojava lakše je uz školsku meteorološku postaju koja se nalazi u dvorištu. Podatke koje prikuplja često analiziramo i koristimo za računanje, primjerice, srednje dnevne temperature.  

Temperatura i tlak su makroskopske veličine na koje utječu mikroskopske čestice – molekule zraka. Stoga je zanimljivo i poučno kad izradom raznih praktičnih spravica ili pokusima demonstriramo utjecaj tlaka i temperature na klimatske uvjete.  

A ništa nas ne sprječava da obližnji zabavni park iskoristimo za proučavanje Coriolisova učinka na strujanje zračnih masa na Zemlji pomoću – vrtuljka.  

ZADNJE VIJESTI

Posjet Parku prirode Vransko jezero

29. svibnja učenici 1.b, 1.d, 1.e, 2.b, 2.d i 2.e su posjetili Park prirode Vransko jezero u pratnji profesorica iz biologije, Ane Bogadi i Tine Šantić. Napravili su šetnju uz jezero s dalekozorima gdje su mogli vidjeti neke od 265 vrsta ptica koje možemo naći kod jezera. Nakon kratke vožnje, stigli su na vidikovac gdje…
Više

DAN OTVORENIH VRATA

Gimnazija Antuna Vrančića organizira Dan otvorenih vrata za sve buduće srednjoškolce, roditelje i građane. Čeka vas bogat program u srijedu, 7. lipnja od 11 do 13 sati!
Više