U Šibeniku se 8.-11. ožujka 2023. u Kući umjetnosti Arsen po prvi puta održao Giffoni Film Festival, najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade. U okviru projekta Italia Experience – “Talijanska kinematografija u svijetu”, Giffoni Film Festival je odabrao Šibenik kao grad u koji donosi nekoliko talijanskih igranih, dokumentarnih i kratkih filmova za mladu publiku – učenicima osnovnih i srednjih škola. Giffoni već godinama okuplja mlade diljem svijeta kroz univerzalni jezik kinematografije, gdje se upoznaju sa stvaranjem filma. ????Kako je Šibenik festivalski grad, u Giffoniju vjeruju da će i njihov festival upravo ovdje zaživjeti! Paralelno s programom u Arsenu odvijala se i radionica pod mentorstvom Giffonijevih edukatora koja je s 20-tak giffonera iz osnovnih i srednjih škola, među kojima i naša učenica Petra Vatavuk (2.c) Učili su o tehnikama snimanja i snimili kratki film o odnosu mladih i grada Šibenika.
U četvrtak, 9.ožujka 2023., naši gimnazijalci s profesoricama Frankom Maričić Bujas, Sandrom Mihelčić i Jadrankom Goleš imali priliku pogledati talijanski komični film ‘Ciao, professore’ gdje su mogli naučiti specifičnosti juga Italije, od načina života, mentaliteta, obrazovanja pa sve do dijalekta.

ZADNJE VIJESTI

Posjet Parku prirode Vransko jezero

29. svibnja učenici 1.b, 1.d, 1.e, 2.b, 2.d i 2.e su posjetili Park prirode Vransko jezero u pratnji profesorica iz biologije, Ane Bogadi i Tine Šantić. Napravili su šetnju uz jezero s dalekozorima gdje su mogli vidjeti neke od 265 vrsta ptica koje možemo naći kod jezera. Nakon kratke vožnje, stigli su na vidikovac gdje…
Više

DAN OTVORENIH VRATA

Gimnazija Antuna Vrančića organizira Dan otvorenih vrata za sve buduće srednjoškolce, roditelje i građane. Čeka vas bogat program u srijedu, 7. lipnja od 11 do 13 sati!
Više