U sklopu e-twinning projekta „Europski Mediteran, mediteranska Europa“ kojeg je naša Gimnazija i nositelj, učenici 3.f razreda klasične gimnazije Lovre Šanić, Marko Ekmečić, Jakov Grgurica i Stipe Mršić zajedno s nastavnikom Denisom Karanušićem u subotu 20.5.2023. posjetili su Memorijalni centar Faust Vrančić u Prvić Luci na otoku Prviću. Sa životom i radom velikana Fausta Vrančića do u najsitnije detalje upoznala nas je Zlatka Rodin stručna suradnica za interpretaciju i promociju kojoj ovim putem i zahvaljujemo kao i ravnateljici Centra Ivani Skočić. Faustov život od malih nogu, preko boravka kod strica Antuna, a kasnije i kralja Rudolfa II. pa do smrti bio bi izvrstan scenarij za jedan igrani film s nekim poznatim holivudskim glumcem u glavnoj ulozi. Njegova djela toliko su bogata, inovativna i suvremena i kao da upućuju poziv svim kreativcima širom Europe i svijeta da snovi, ideje, planovi se itekako mogu ostvariti i postati realnost i to za dobrobit svih. Prezentirati Europi Fausta uvijek iznova zadaća je svih nas i u tome se ne bi smjeli umoriti, a ujedno je to i zadatak kojeg marljivo provode učenici 3.f razreda sa svojim partnerima u ovom projektu.  Tko zna što sve još krije Faustova „škrinja znanja“ i do kojih rezultata bi se moglo doći u budućim istraživanjima?

ZADNJE VIJESTI

Posjet Parku prirode Vransko jezero

29. svibnja učenici 1.b, 1.d, 1.e, 2.b, 2.d i 2.e su posjetili Park prirode Vransko jezero u pratnji profesorica iz biologije, Ane Bogadi i Tine Šantić. Napravili su šetnju uz jezero s dalekozorima gdje su mogli vidjeti neke od 265 vrsta ptica koje možemo naći kod jezera. Nakon kratke vožnje, stigli su na vidikovac gdje…
Više

DAN OTVORENIH VRATA

Gimnazija Antuna Vrančića organizira Dan otvorenih vrata za sve buduće srednjoškolce, roditelje i građane. Čeka vas bogat program u srijedu, 7. lipnja od 11 do 13 sati!
Više