Srednjoj školi Novi Marof u okviru natječaja „Promocija kvalitete i unaprjeđenja sustava odgoja i obrazovanja na srednjoškolskoj razini“ od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta odobren je projekt „Čista petica“, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Konferenciji su bili nazočni Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije, Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Novog Marofa, Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof te predstavnici projektnih partnera: Sanja Kovač, docentica sa Geotehničkog fakulteta Varaždin; Ivanica Belamarić, ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik i Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar.

Projekt “Čista petica”, vrijedan 983.594,08 kuna, odobren je Srednjoj školi Novi  Marof  u sklopu natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, financira ga EU iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se od 23. listopada 2015. godine do 23. listopada 2016. godine.

Projektom će se uspostaviti programski, materijalni i kadrovski uvjeti u školi nositelju projekta i u partnerskim školama za izvođenje jednog fakultativnog predmeta iz matematike („Matematika u svakodnevnom životu“), te jednog interdisciplinarnog fakultativnog predmeta iz kemije i biologije („Farmacija i botanika“ ) i jednog interdisciplinarnog fakultativnog predmeta iz fizike i geografije („ Meteorologija i klimatologija“).

Izradom kurikuluma za izvođenje fakultativnih nastavnih predmeta iz matematike i prirodoslovlja želimo motivirati učenike za bolje svladavanje nastavnih sadržaja i motivirati učenike za daljnje školovanje na takvim studijskim programima“, rekla je  Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof.

Docentica Sanja Kovač nije skrivala zadovoljstvo zbog sudjelovanja na tako velikom projektu i ostvarivanja suradnje sa Srednjom školom Novi Marof.

„Vrijednost projekta je, među ostalima, i to što se uspostavlja suradnja s visokim školstvom“istaknula je Ivanica Belamarić, ravnateljica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik.

Zdenka Rogina, ravnateljica Srednje škole Zlatar, smatra da će ovaj projekt rezultirati stjecanjem novih znanja i vještina za stvaranje novih kurikuluma te motiviranošću učenika za nastavak školovanja u područjima obuhvaćenima projektom.

Alen Kišić, zamjenika župana Varaždinske županije, tom je prilikom rekao: “Pohvalno je što je ovaj projekt ciljano usmjeren prema učenicima i nastavnicima i što se njime promiču prirodne i tehničke znanostiInterdisciplinarnost u spajanju područja nastavnih predmeta najvažniji je dio ovog projekta.”

Velika je stvar za ovako mladu školu da postaje prepoznatljiva u gradu i široj regiji uključivanjem u projekte EU“, naglasio je Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Novog Marofa te nadodao da je upravo to pokazatelj da se u prostorima Srednje škole Novi Marof radi kvalitetno.

Za više informacija:

Danica Krbot, voditeljica projekta

tel. 095 4200 333

ZADNJE VIJESTI

Završna konferencija za medije projekta „Čista petica“

U Velikoj dvorani Varaždinske županije 17. listopada 2016. godine održana je završna konferencija za medije projekta „Čista petica“, koji je posljednjih godinu dana provodila Srednja škola Novi Marof zajedno s projektnim partnerima: Geotehničkim fakultetom iz Varaždina, Gimnazijom Antuna Vrančića iz Šibenika i Srednjom školom Zlatar.     Priopćenje za medije o održanoj pressici pročitajte ovdje.
Više

Konferencija za medije u Šibeniku

U Gradskoj vijećnici u Šibeniku su na konferenciji za medije 23. rujna 2016. godine predstavljeni kurikulumi novih fakultativnih predmeta iz matematike i prirodoslovlja za srednje škole: “Matematika u svakodnevnom životu”, “Meteorologija i klimatologija” i “Farmacija i botanika”. Nakon konferencije za medije održan je i okrugli stol o novim kurikulumima na kojem su članovi radnih skupina…
Više

Priopćenje za medije o održanoj pressici i okruglom stolu

U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu su na konferenciji za medije 13. rujna 2016 godine predstavljeni kurikulumi novih fakultativnih predmeta iz matematike i prirodoslovlja za srednje škole: „Matematika u svakodnevnom životu“, „Meteorologija i klimatologija“ i „Farmacija i botanika“. Kurikulumi su izrađeni u sklopu projekta „Čista petica.“ Priopćenje za medije o održanoj pressici i okruglom…
Više