U četvrtak, 14. ožujka, u Gradskoj knjižnici Šibenik, održana je promocija školskog lista Pegla. Mentorica i voditeljica novinarske grupe Ana Višnjić, prof., prisutnima je kratko predstavila ovogodišnji broj školskog lista. Zamisao je bila stvoriti broj koji će odražavati život naše škole, učenika i profesora, te koji ne bi bio pretjerano ozbiljan. Unatoč tome, učenici su se dotakli i ozbiljnih tema poput ekologije, štrajka profesora i predrasuda među učeničkom populacijom. Važno je istaknuti da je velika novost ta da su ove godine, po prvi put otkako izlazi list, učenici sami grafički uredili Peglu. Proces grafičkog uređivanja Pegle nije bio nimalo jednostavan. Ipak, taj dio posla bio je izuzetno zanimljiv i zabavan, a nadasve poučan.

Svoje je dojmove prisutnima prepričala i glavna urednica Petra Maričić, učenica 4.b razreda, koja je vrlo detaljno opisala i predstavila Peglu, rubrike i tekstove. Uz nju, Peglu je predstavila i Laura Galić, učenica 2.c razreda.

Promociju su svojim nastupima obogatili brojni talentirani gimnazijalci: klapa “Gimnazijalke”, Luka Ćevid (gitara), Bernarda Klarin (recitacija) i Lana Plančić (violina).

ZADNJE VIJESTI

SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI O DRŽAVNOJ MATURI – FOTOGALERIJA

20. srpnja 2022. se u našoj školi održala svečana podjela svjedodžbi o državnoj maturi. Maturantima, prisutnim djelatnicima i nekolicini roditelja na početku se obratio ravnatelj Zoran Smolić izrazivši zadovoljstvo rezultatima te uputio čestitke maturantima na uspjehu. Tim se riječima pridružila i nastavnica Žaneta Zaninović, ispitna koordinatorica, istaknuvši pritom učenike koji su s odličnim uspjehom položili…
Više

Odličan uspjeh naših učenika na Državnoj maturi 2022.

Iskrene čestitke učenicima koji su iz svih obveznih predmeta koje su polagali na državnoj maturi dobili ocjenu odličan:Karađole Antonija, 4aKaran Donna, 4aŠarac Kristijan, 4aMilković Katarina, 4cGrgurin Bruna, 4dVuković Patricija, 4eČestitke učeniku Perica Vici, 4a koji je riješio test iz matematike na A razini 100%.
Više

Gimnazija Antuna Vrančića na 5.mjestu najboljih gimnazija u državi

Prema rezultatima Državne mature 2021. godine Gimnazija Antuna Vrančića nalazi se na 5. mjestu najboljih gimnazija u našoj državi. Učenici su postigli prosjek 4,30. Bravo svima, a s nestrpljenjem iščekujemo i rezultate ovogodišne mature! https://mok.hr/vijesti/item/35423-po-uspjehu-svojih-ucenika-na-drzavnoj-maturi-sibenska-gimnazija-antuna-vrancica-na-5-je-mjestu-medu-30-najboljih-hrvatskih-gimnazi
Više