Povijesna grupa

Terenska nastava – Posjet brodovima HRM

 

Dana 16.9.2016. u sklopu obilježavanja Rujanskog rata, naši su maturanti posjetili brodove HRM.

Oko 13 sati i 50 minuta okupili su se ispred bivšeg hotela “Krka” te zajedno sa svojim profesoricama Irenom Sačić i Jasminkom Paić krenuli u obilazak brodova. Podijelili su se u nekoliko grupa kako ne bi stvarali veliku gužvu. Znatiželjni maturanti, kao i uvijek, sve su htjeli obići i vidjeti, a maturantice očarane mornarima i njihovim vojnim odijelima morale su baciti koji selfie s njima. Pitanja naravno nije nedostajalo, a učenike je uglavnom zanimalo koja je bila najstresnija situacija na brodu ili kako im izgleda radni dan, a saznali smo da u mornarici ima i žena aktivnih djelatnih vojnih osoba, zatim o tipovima ratnih brodova i njihovim karakteristikama, kao i o vrstama naoružanja na brodovima… Obilazak je trajao sve do kraja trećeg sata jer se četiri broda nije moglo obići u tako kratkom vremenu.

 

Sadnja lukovica povodom Dana Holokausta

Dana 27.11.2013. učenici su uz vodstvo profesorice povijesti Jasminke Paić i pedagoga prof. Vlade Prostrana u znak sjećanja na nevine žrtve nacizma povodom Dana Holohausta posadili lukovice.

 

Sjećanje na Vukovar 2013.

U ponedjeljak 18.11.2013. u crtaoni prof. Jasminka Paić s učenicima održala je predavanje “Sjećanje na Vukovar”.

DSCN0325 DSCN0298

Natječaj ‘Vukovar – Europska poruka mira’

Uredi zastupnika Davora Ive Stiera i Bernda Posselta objavljuju natječaj za izradu najboljeg eseja na temu „Vukovar – europska poruka mira“. Pročitajte pravila natječaja!

Članak 1.

Uredi zastupnika u Europskom parlamentu Davora Ive Stiera i Bernda Posselta , iz Kluba zastupnika europske pučke stranke objavljuju natječaj za izradu najboljeg eseja na temu „Vukovar – europska poruka mira“.

Članak 2.

Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici 3. i 4. razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Natječaj započinje 9. listopada i traje do 8. studenog 2013. Radovi pristigli izvan navedenog roka neće biti uzeti u razmatranje.

Članak 3.

Autori triju najbolja eseja po ocjeni stručnog žirija bit će pozvani na izložbu „Vukovar – europska poruka mira“ koja će se održati u Europskom parlamentu u Strasbourgu 18. studenog 2013. Ured zastupnika snosit će troškove putovanja i boravka u Strasbourgu za nagrađene autore, jednog od njihovih roditelja/staratelja i jednog profesora. Nagrađeni eseji bit će objavljeni u brošuri izložbe.

Članak 4.

Eseji moraju obraditi jednu ili više od sljedećih tema: mir i pravda, izgradnja održivog mira uz poštivanje ljudskih prava i zaštitu prava i osjećaja žrtava agresije, značaj vukovarske epopeje za slobodu i mir u Hrvatskoj i Europi, prava djece i njihova uloga u izgradnji mira, europska budućnost Vukovara.

Članak 5.

Žiri će ostaviti izvan razmatranja eseje koji bi ulazili u područje promidžbe političkih stranaka. Isto tako će odbaciti radove koji bi potakli na diskriminaciju ili mržnju na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi.

Članak 6.

Eseji mogu imati do 2.500 riječi, a moraju se dostaviti u elektronskom obliku na adresu
davor..eu
Potrebno je navesti ime i prezime autora, potpisanu izjavu o autentičnosti rada (dostupna na stranici www.stier.hr), te adresu, e-mail, datum rođenja, ime srednje škole, broj telefona/mobitela.

Custom Youtube Channel embed plugin