Vijesti

Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je preporuku o organizaciji radnog dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu.

Više o tome ovdje.

Matura na RTL2

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i RTL Hrvatska pokreću ‘Maturu na RTL2’. Sadržaj programa koji će se emitirati svake subote namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole u Republici Hrvatskoj. Nakon što se u program nastave na daljinu uključila i RTL Hrvatska, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u suradnji s televizijskom kućom osiguralo novi edukativni program – „Matura na RTL2“, koji s emitiranjem započinje u subotu, 28. ožujka, na programu RTL2 od 9.30 do 11.30 sati.

Sadržaj programa koji će se prikazivati svake subote namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole u Republici Hrvatskoj koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature.

Prva „Matura na RTL2“ odnosit će se na pripreme za maturu iz Hrvatskoga jezika pa će tako nastavnici Hrvatskog jezika i znanstvenici s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje videolekcijama pomoći maturantima da se što kvalitetnije pripreme za polaganje eseja na maturi.

Naglasak će biti stavljen na:

primjere i analize različitih vrsta eseja
savjetovanje kako napisati dobar esej
upućivanje na najčešće jezične pogreške u pisanome izražavanju

Obavijest maturantima

Dragi maturanti,

u vremenu smo drugačijega načina rada od onoga na koji smo svi navikli pa se moramo prilagoditi.
Kako je ovo vrijeme odjava, promjena i naknadnih prijava ispita obrasce zamolbe (ako ih zatražite) koordinatorica će vam poslati na mail. Obrasci su u word formatu pa vam neće biti problem popuniti ih na računalu i popunjene ih vratiti mailom.

Mail adresa putem koje možete zatražiti obrazac: zaneta. ili zana.

Čuvajte se!

Žaneta Zaninović, prof.

Ispitna koordinatorica

OBAVIJEST!

Poštovani, zbog proglašene epidemije korona virusa i sukladno izrečenim mjerama opreza za suzbijanje širenja zaraze, Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik, od 23.3.2020. na dalje radi pod posebnim uvjetima:
– Ne primaju se stranke
– Iznimno, primaju se stranke samo za žurne i neodgodive situacije
– Ni u kom slučaju ne primaju se stranke koje imaju respiratornu bolest i /ili povišenu tjelesnu temperaturu
– Primljene stranke moraju se pridržavati uputa radnika škole, a posebno o primjeni sredstava higijenske zaštite i komuniciranja na sigurnoj udaljenosti od najmanje 2 metra
Molimo da svoje zahtjeve, upite… Gimnaziji Antuna Vrančića uputite poštom na adresu Put Gimnazije 64, 22000 Šibenik ili na službeni e-mail škole: .
Zahvaljujemo na razumijevanju!

Odluka-rad na daljinu

Poštovani kolege,
Djelatnici koji su u mogućnosti isprintati i potpisati izjavu mogu istu dostaviti skeniranu na službeni mail škole  , LP

ODLUKA IZJAVA

Pravila ponašanja i komuniciranja u online okruženju

Online nastava

Danas 17. ožujka svi učenici u toku dana moraju pokušati pristupiti u online okruženje putem virtualnih razreda u sustavu Google Classroom.  Po rasporedu za utorak predmetni nastavnici su dali upute za rad. Postoje i dalje poteškoće u pristupu virtualnim razredima, pa molimo na strpljenje.

Sutra 18. ožujka nastava će se odvijati u online okruženju putem virtualnih razreda u sustavu Google Classroom. Učenici će u svojim učionicama raditi aktivnosti iz onih predmeta koje imaju u redovnom rasporedu.

Neprijavljivanje u sustav je kao da niste bili na nastavi (izostanci se upisuju u e-dnevnik). Ako i dalje nakon današnjeg dana imate problem pristupa, obavezno prijavite.

Poteškoće u radu

Molimo sve učenike na strpljenje. Sustav je opterećen. Pokušavajte se u toku dana spojiti.

Online nastava

Drage učenice i učenici,

Za nastavu na daljinu, organizirali smo virtualne učionice u Google Classroom alatu. Međutim kako biste se mogli priključiti virtualnim učionicama, potrebni su sljedeći koraci koje smo detaljno opisali u uputama. Upute

Prije svega molimo sve učenike da se u virtualnim učionicama ponašaju na primjeren način.

Molimo imajte strpljenja dok svi ne pristupite svim predmetima koje imate.

Ako već niste, pogledajte raspored za danas na poveznici

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

Za sva pitanja i poteškoće i dalje stojimo na raspolaganju.

Želimo vam ugodan rad i puno uspjeha u on-line okruženju nastave na daljinu.

Pristupni kodovi

Prvi razredi

Drugi razredi

Treći razredi

Četvrti razredi

Poziv za testiranje

Poziv za testiranje kandidata – engleski jezik.

POZIV

Custom Youtube Channel embed plugin