Vijesti

Obavijest

Za vrijeme održavanja ispita državne mature iz Hrvatskog jezika, Engleskog jezika i Matematike zabranjen je ulaz u zgradu škole.

Antun 2018.

16. manifestacija gimnazijalaca “Antun” na kojoj su dodijeljene nagrade najboljim učenicima i profesorima održana je 30.svibnja 2018. u HNK-u Šibenik.

Učenici i profesori su uz dodjelu nagrada izveli i bogat program. Imali smo prilike vidjeti nastup plesne skupine Sjene, klapu Gimnazijalke, profesor Neven Đurić izveo je pjesme Dušo moja i Pismo ćali uz klavirsku pratnju Šime Buhe. Nastupili su pobjednici Vrane 2017. “Nameless”, pod vodstvom profesorice filozofije dr.sc. Nives Trive maturanti su modnom revijom prezentirali svoj projekt nazvan FILOZOFIJA/UMJETNOST/MODA, a učenici Glazbene škole, odnosno Project X izveli su točku pod nazivom Second move(i)ment.

Predstavljen je i film o aktvnostima škole i učenicima pozvanim na državna natjecanja koji je izradio Karlo Vrančić, učenik 1.a razreda.

Gošća Antuna je bila Ana Opačak, a sav prihod od prodaje ulaznica doniran je Udruzi Kamenčići.

Ovogodišnji pobjednici su:

1. NAJUČENIK PRVIH RAZREDA: Lucija Marija Bilić, 1.e

2. NAJUČENIK DRUGIH RAZREDA: Zvonimir Perković, 2.d

3. NAJUČENIK TREĆIH RAZREDA: Martin Bunardžija, 3.c

4. NAJUČENIK ČETVRTIH RAZREDA: Šime Buha, 4.f

5. NAJDOPRINOS U PRIRODNIM ZNANOSTIMA: Šime Lovrić, 4.d – geografija

6. NAJDOPRINOS U DRUŠTVENIM ZNANOSTIMA: Petar Vrvilo, 4.a – povijest

7. NAJDOPRINOS  U IZVANNASTAVNIM  AKTIVNOSTIMA:

T. Krišto, M. Dulibić, F. Erak, L. Kevrić, 3.a, H. Šaršanski, M. Marčić, 3.c, L. Šaršanski, I. Samaluk, L. Jelovčić, 2.b, F. Madić, 2.a – Vrana

8. NAJZASLUŽNIJI PROF. ZA JAVNU I KULTURNU DJELATNOST ŠKOLE:

Neven Đurić, prof. (Škola ambasador EU parlamenta-Euroscola)

9. NAJSPORTAŠ: muška odbojkaška ekipa

10. NAJSPORTAŠICA: ženska košarkaška ekipa  

11. NAJPROFESOR: Neven Đurić, prof.

Antuna u kategoriji poznati učenik šibenske gimnazije dobio je skladatelj Dušan Šarac.

Čestitamo svim dobitnicima!

Foto: Nika Bolčević, 1.b

Raspored dopunskog rada za učenike 4. razreda

Raspored dopunskog rada za učenike 4. razreda pogledajte na sljedećem linku.

Podjela svjedodžbi za učenike 4. razreda

Podjela svjedodžbi učenicima 4. razreda  bit će u ponedjeljak, 4. lipnja 2018. prema sljedećem rasporedu:

Razred Razrednik Sat Učionica
4. A E. Matuša 14:00 5
4. B M. Kundajica 15:45 18
4. C N. Đurić 16:40 18
4. D K. Mudronja 15:45 22
4. E S.M. Livaić 19:10 15
4. F K. Mišura 18:20 19

NAPOMENA: Učenici su dužni vratiti posuđene knjige u školsku knjižnicu.

Antun 2018.

U srijedu, 30. svibnja 2018. u HNK Šibenik s početkom u 20:00 sati održat će se gimnazijska dodjela nagrade Antun koja će biti humanitarnog karaktera. Gost večeri je Ana Opačak. Suorganizator priredbe je HDS ZAMP – Hrvatsko društvo skladatelja.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

plakat (2)

Državno natjecanje iz astronomije

Na Državnom natjecanju iz astronomije koje se održalo od 16. do 18. svibnja u Rijeci sudjelovala je, pod mentorstvom profesora fizike Tomislava Donđivića, učenica Iva Mučić koja pohađa prvi razred prirodoslovno-matematičke gimnazije. Učenica je ostvarila 4. mjesto. Osim natjecateljskog dijela učenici su se imali priliku družiti, razmjeniti iskustva, te razgledati grad Rijeku.

Čestitke našoj učenici!

Čestitke učenicima pozvanim na Državno natjecanje

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima koji su ove školske godine pozvani na Državno natjecanje, a posebne čestitke učenicima Magdaleni Zrnčić i Petru Vrvilu te njihovom mentoru Nevenu Đuriću na osvojenom trećem mjestu iz povijesti.

Sretno maturanti!

Dragim maturanti koji su danas završili njihovo četverogodišnje školovanje želimo puno sreće u polaganju ispita Državne mature kao i u budućem životu i školovanju.

Ravnatelj

Klapa Gimnazijalke i učenici Glazbene škole uveličali obilježavanje Dana Županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine Šibensko–kninske županije koja je održana 18.svibnja 2018. u šibenskom kazalištu obilježen je Dan Županije, a na njoj su uručene županijske nagrade, plakete i grb ovogodišnjim dobitnicima.

Svečanu sjednicu su, izvedbom  himne, otvorile klapa Gimnazijalke uz pratnju Maje Pučić, Lucije Bilić i Lane Plančić na violini te Zvonimira Perkovića na violončelu.

Izvedba skladbi Cvijet čeznje i Cetina klape Gimnazijalke izmamila je gromoglasan pljesak publike.

Osim klape Gimnazijalke u glazbenom programu su sudjelovali polaznici Glazbene škole Ivana Lukačića koji su ove godine osvojili 1. državne nagrade, Marta Burazer  na klarinetu te Lana Plančić na violini. Kako je Lana Plančić jedna od novih članica naše klape s veseljem očekujemo njene nove, ne samo gudačke, već i klapske uspjehe!

Škola ambasador Europskog parlamenta

11.5.2018. u dvorani splitskog kina “Karaman” održan je skup sudionika programa “Škola ambasador Europskog parlamenta” s područja Dalmacije i Like na kojemu su sudjelovali i učenici naše škole s profesorom Nevenom Đurićem. U Zagrebu, Slavonskom Brodu i Krku paralelno su se održavali isti skupovi, a sudionici su se preko video veze izravno uključivali u bogat program u svakom od tih gradova. Dan je bio ispunjen predavanjima,radionicama i tribinama na kojima su bili prisutni i hrvatski europarlamentarci Ivana Maletić, Marijana Petir i Jozo Radoš, koji su s pozornošću slušali zanimljiva pitanja srednjoškolaca.

IMG_9785

Custom Youtube Channel embed plugin