Vijeće Učenika

Čestitka

Dragi prijatelji,

radujmo se zajedno ovim blagdanima, opredijeljeni da slogom, međusobnim poštivanjem i ljubavlju za bližnje ispunimo srca i domove.

Od sveg srca želimo vam mir te ispunjenje želja i nadanja.

Čestit i blagoslovljen Božić te sretna i uspješna Nova 2014. godina!

 

Ravnateljica                                                   Gimnazija Antuna Vrančića

Ivanica Belamarić, prof.                                             -djelatnici-

 

Vijeće učenika GAV

Cvita Dulibić

Uključi se

Dana 12. prosinca (četvrtak) u crtaoni,održana je radionica “Uključi se” u organizaciji Vijeća učenika Šibensko-kninkse županije i Udruge srednjoškolaca. U ime udruge, kao predavač, došao je Marko Župa, a na radionici su sudjelovali i predsjednik i dropredsjednik VUŠKŽ, Mario D. Burić i Bruno Dugopoljac.

Kroz svakodnevni rad sa mladim srednjoškolcima, članovi udruge, koji su ne tako davno i sami bili u
istim klupama kao današnje generacije srednjoškolaca, su odlučili reagirati na probleme sa kojima se
današnje generacije srednjoškolaca susreću, a koje su i sami mogli osjetiti, a na koje prije nije bilo
reakcije. Srednjoškolci kao ranjiva skupina na području pogođenom ratom, u multikulturalnoj sredini
te stanju financijske krize pogotovo bivaju zanemareni od strane odraslih te često pitanja na koja traže
odgovore nikad ne dobiju. Time bivaju ostavljeni na margini društva prepušteni sami sebi a rezultate
toga prečesto možemo vidjeti u medijima. Kroz aktivnosti zamišljene ovim projektom želimo pružiti
grupi mladih da potaknuti i vođeni osobama koje prate mlade i brinu se za njihove interese
međusobno povedu dijalog kojima bi se i sami učenici uključili u donošenje bitnih odluka za buduće
generacije.

Galerija

izvor: vuskz.usred.hr

 

Božić dolazi!

DSCN0762  DSCN0728DSCN0760

 

Povodom predstojećih blagdana učenici uz pomoć svojih nastavnika uređuju predvorje škole.

Predavanje mr. sc. Zdravke Bušić

DSCN0676    DSCN0687

DSCN0699    DSCN0703

U petak 29. studenog 2013. godine zastupnica u Europskom parlamentu mr. sc. Zdravka Bušić i asistent Ante Škugor održali su predavanje srednjoškolcima. Tema predavanja je bila upoznavanje s institucijama Unije i prilike za mlade koje nudi Europska unija.

Noć vještica

Jučer je, uoči obilježavanja Noći vještica, u Gimnaziji Antuna Vrančića održano prvo natjecanje u rezbarenju bundeva.

Devet je razreda odlučilo sudjelovati u natjecanju, a glasovima triju nastavnica odabrani su pobjednici. Danas je postavljena izložba nagrađenih bundeva.Sve je počelo idejom gimnazijskog 2.C razreda (jezična gimnazija), koja je realizirana uz podršku Vijeća učenika. Učenici i nastavnici oduševljeni su kreativnom izložbom natjecateljskog karaktera, koja će, vjerujemo, postati tradicionalna.

Galerija

Izvor Šibenik IN

Predavanje za učenike

HMCE-Crest

 

U utorak, 22. listopada 2013., 7. školski sat u crtaoni, održat će se predavanje o međunarodnim konferencijama za zainteresirane učenike. Gimnazijalci su prošle školske godine sudjelovali na međunarodnoj konferenciji MainMUN u Frankfurtu i HMCE u Madridu.

Na konferencijama učenici dobiju neponovljivo iskustvo da se užive u uloge delegata u mnogobrojnim međunarodnim organizacijama. Cilj Model United Nations je približiti sudionicima način rada Ujedinjnih Naroda. Sudjelovanjem učenici imaju priliku raspravljati o gorućim problemima međunarodne zajednice, te predlagati rješenja istih, usavršavajući vlastite pregovaračke i govorničke vještine na engleskom.

Više informacija možete pronaći na stranici hmceurope.org

 

Natječaj

Forum za slobodu odgoja je u suradnji s

  • American Secondary Schools for International Students and Teachers – ASSIST (SAD),
  • Davis International Scholarship Program – Davis (SAD) i
  • The Headmasters’ and Headmistresses’ Conference – HMC (Velika Britanija)

Dana 9. listopada 2013. godine raspisan je Natječaj za izbor 19. generacije stipendista i stipendistica u sklopu programa razmjene učenika i učenica srednjih škola u Republici Hrvatskoj
sa srednjim školama u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji.

Natječaj je namijenjen učenicama i učenicima koji u školskoj godini 2013./14. pohađaju drugi razred srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a otvoren je 11. studenog 2013. godine.

Na ovoj stranici se nalazi službena dokumentacija vezana za Natječaj.

http://www.fso.hr/assisthmc-stipendije/natjecaj

Natječaj ‘Vukovar – Europska poruka mira’

Uredi zastupnika Davora Ive Stiera i Bernda Posselta objavljuju natječaj za izradu najboljeg eseja na temu „Vukovar – europska poruka mira“. Pročitajte pravila natječaja!

Članak 1.

Uredi zastupnika u Europskom parlamentu Davora Ive Stiera i Bernda Posselta , iz Kluba zastupnika europske pučke stranke objavljuju natječaj za izradu najboljeg eseja na temu „Vukovar – europska poruka mira“.

Članak 2.

Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici 3. i 4. razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Natječaj započinje 9. listopada i traje do 8. studenog 2013. Radovi pristigli izvan navedenog roka neće biti uzeti u razmatranje.

Članak 3.

Autori triju najbolja eseja po ocjeni stručnog žirija bit će pozvani na izložbu „Vukovar – europska poruka mira“ koja će se održati u Europskom parlamentu u Strasbourgu 18. studenog 2013. Ured zastupnika snosit će troškove putovanja i boravka u Strasbourgu za nagrađene autore, jednog od njihovih roditelja/staratelja i jednog profesora. Nagrađeni eseji bit će objavljeni u brošuri izložbe.

Članak 4.

Eseji moraju obraditi jednu ili više od sljedećih tema: mir i pravda, izgradnja održivog mira uz poštivanje ljudskih prava i zaštitu prava i osjećaja žrtava agresije, značaj vukovarske epopeje za slobodu i mir u Hrvatskoj i Europi, prava djece i njihova uloga u izgradnji mira, europska budućnost Vukovara.

Članak 5.

Žiri će ostaviti izvan razmatranja eseje koji bi ulazili u područje promidžbe političkih stranaka. Isto tako će odbaciti radove koji bi potakli na diskriminaciju ili mržnju na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi.

Članak 6.

Eseji mogu imati do 2.500 riječi, a moraju se dostaviti u elektronskom obliku na adresu
davor..eu
Potrebno je navesti ime i prezime autora, potpisanu izjavu o autentičnosti rada (dostupna na stranici www.stier.hr), te adresu, e-mail, datum rođenja, ime srednje škole, broj telefona/mobitela.

“NO-name” pobjednici na malonogometnom turniru

Iako je subota neradni dan za srednjoškolce i njihove profesore, ovu subotu, 28. rujna to nije bilo tako. U organizaciji Udruge srednjoškolaca i Vijeća učenika Šibensko­kninske županije, u Tehničkoj školi u Šibeniku održao se malonogometni turnir. 14 srednjoškolskih ekipa je sudjelovalo, a svaka grupa (4 igrača i golman) trebali su platiti 100 kuna  za prijavu. Ukupno je skupljeno 1400 kuna, a turnir je bio humanitarnog karaktera te su svi novci uručeni Centru za odgoj i  obrazovanje na Šubićevcu. Zahvaljujemo svim učenicima i profesorima, sudionicima ovog turnira što su se odazvali, jer bez  njih ovaj turnir ne bi bio moguć.

Kako su zaigrali mnogi igrači, među kojima i učenici i profesori, tko će uzeti pehar bilo je neizvjesno do samog kraja. Profesori Šibenske privatne gimnazije pokazali su u subotu veliku želju za pobjedom i samim tim su još više podigliatmosferu u Tehničkoj školi. Igrali su, trčali, branili i padali te su pokazali da među starijima i mlađima ,,najvažnija sporedna stvar na svijetu” može uzrokovati jednaku zabavu, ali i predanost.

Pobjedu su ipak odnijeli učenici Gimnazije Antuna Vrančića s imenom ekipe “No­name” za koju su igrali Roko Sunara, Luka Svirčić, Toni Roca, Niko Đaković i Filip Lalić.
Također, uz Vijeće učenika županije i Udrugu srednjoškolaca, moramo posebno zahvaliti učenicima Cviti Dulibić, Josipi                             Vrankulj, Brunu Dugopoljcu, Niki Ilić i Bruni Bušac što su pomogli u realizaciji ovog malonogometnog turnira u Šibeniku.
Nadamo se da će se iduće godine još više srednjoškolaca odazvati i pokazati svoj, možda neotkriveni talent, no ujedno i                                       prisustvovati jednom događaju humanitarnog karaktera.

 

Izvor: vuskz.usred.hr

Malonogometni turnir-poziv

U sklopu projekta “HUMANITARAC” Vijeće učenika Šibensko-kninske županije organizira malonogometni turnir svih
srednjih škola s područja Šibensko-kninske županije. Ekipe moraju biti sastavljenje od 4 igrača i 1 golmana, ukupno 5
sudionika. Profesori u srednjim školama također mogu sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji i igrati na turniru.

Participacija po ekipi iznosi 100 kn, a iz jedne škole može sudjelovati više ekipa. Rok za prijavu ekipa i
plaćanje participacije je četvrtak 26. rujna 2013. Više informacija o turniru možete dobiti na e-mail ili na mob: 091 768 73 92

prijavnica za malonogometni turnir

Prijavnicu te participaciju možete predati predsjedniku VUŠKŽ Mariu D. Buriću ili pedagogu.

Malonogometni turnir srednjih škola će se održati u subotu, 28. rujna 2013. u dvorani Tehničke škole s početkom u 10:00 sati.

Pozivamo i Vas da sudjelujete na ovom humanitarnom malonogometnom turniru i na taj način pomogne akciji za pomoć djeci korisnicima Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac.

Custom Youtube Channel embed plugin